Florens

Városunkban a virágok szeretete évszázados emlékekre nyúlik vissza! A Diósgyőri vár mellett, már az 1500-as években kialakított díszkertről szóltak beszámolók. Később a város lakói előtt megnyitott szebbnél szebb kertek vonzották a polgárokat sétákra, megcsodálni a természet szépségeit. Majd a 19. századtól a bolgárkertészek a zöldségek mellett, virágokkal is ellátták a város piacait. Megalakulása után pedig 1949-től, a Miskolci Kertészeti Vállalat gondoskodott, hogy nemcsak a magánkertek, hanem a köztereink is szép virágosak legyenek. A 90’es években azonban sajnos nem őrizte meg a város ezt az értékét és megszűnt a vállalat.

A szépre és jóra azért nem szűnt meg az igény. Mindezt jól mutatja a pár éve létrehozott Tündérkert óriási sikere és a jelenlegi (reméljük ideiglenes) hiányával kapcsolatos aggódó hangok is!

 

A városban és a megyében ma már több dísznövénnyel és kertészettel foglalkozó vállalkozást is találunk.

 

A virágok, növények szeretete velünk él tovább, a szabadidő kellemes eltöltése és a környezetbarát gondolkodás hármasának igényével pedig, el is jutottunk a Florens szándékainak a lényegéhez.

 

Próbáljunk meg szép, környezettudatos közegben eltölteni a szabadidőnket!

 

Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Kiállítóink a virág, a kertkultúra mellett, az otthonaink külső, belső frissítésével, dekorálásával, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltésével kapcsolatosan is mutatnak ötleteket, adnak szakmai tanácsokat. Úgy, mindeközben a lehetőség szerint a legkevesebb „terhet” okozzuk a környezetünknek!

 

Mindezek mellett, bízunk abban, hogy segítséget tudunk adni a kert-, virág-, és a lakáskultúra rangjának emeléséhez és a szabadidő hasznos eltöltéséhez is!

 

A Florens ideje alatt rendezik mellettünk az Avas hegyen, immár 11. alkalommal az Avasi Borangolást ( www. borangolas.hu ). A két rendezvény kiválóan kiegészíti egymást, érdemes mindkettőt meglátogatni!